Rozpoczynamy w Pracowni LIS cykl warsztatów z żywienia: „Smacznie, zdrowo, kolorowo”!
– 23.05.2018 r. godz. 17:00-19:00 | Temat: Dieta wegetariańska
– 13.06.2018 r. godz. 17:00-19:00 | Temat: Dieta śródziemnomorska nad Wisłą.
– 11.07.2018 r. godz. 17:00-19:00 | Temat jeszcze do uzgodnienia, może trochę azjatyckiej kuchni.
Cykl „Smacznie, zdrowo, kolorowo” to sześć bezpłatnych warsztatów kulinarnych. Każdy zostanie poświęcony jednej, popularnej kuchni świata.
Co odgrywa decydującą rolę podczas wyboru produktów spożywczych? Kubki smakowe, wzrok, a może zmysł węchu?
Potrawy słone, słodkie, pikantne. Dlaczego jedne osoby uwielbiają słodycze, mięso, warzywa czy papryczki chili, a inne ich unikają i wręcz nie znoszą?
Na spotkaniach będzie możliwość degustacji nieskomplikowanych dań czy koktajli przygotowanych podczas warsztatu.
Wstęp wolny, obowiązują zapisy. Liczba miejsc ograniczona.
Zapisy: https://czywieszczymjesz.evenea.pl/
Spotkanie odbędzie się w Pracowni Laboratorium Innowacji Społecznych (budynek IV A, PPNT Gdynia, al. Zwycięstwa 96/98, wejście od strony SKM Redłowo).
Uczestnicy warsztatu proszeni są o przyniesienie ze sobą szalika lub apaszki.
Prowadzenie:
Ewa Dygaszewicz – dietetyk, edukator diabetologiczny specjalizujący się w układaniu indywidualnych jadłospisów także w chorobach dieto-zależnych, jednocześnie promując zdrowy tryb życia.
Warsztat zorganizowany w ramach projektu System aktywizacji Społeczno-Zawodowej w Gdyni (www.aktywizacjawgdyni.pl) współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020.
powrót